Je mond spoelen met mondwater is een goede toevoeging na het poetsen

Je mond spoelen met mondwater

Mondwaters worden gebruikt als aanvulling van het tandenpoetsen en dienen om je mond mee te spoelen. Het vervangt het poetsen zeker niet!

Er bestaan verschillende groepen van mondwaters om je mond mee te spoelen:
• Mondwaters met een kleine hoeveelheid fluoride. Dit versterkt het glazuur. Het wordt als spoeling zeker aangeraden in geval van orthodontische apparaatjes.
• Mondwaters die de plaquevorming vertragen. Ze zorgen ervoor dat voedselresten minder makkelijk aan je tanden blijven kleven. Op die manier zal je geen of minder snel gaatjes ontwikkelen en de kans op een slechte adem afnemen.
• Mondwaters met én fluoride en stoffen die de plaquevorming verminderen. Ook zij voorkomen een slechte adem.
• Mondwaters met een ontsmettingsmiddelen om de mond mee te spoelen. Deze mogen enkel tijdelijk gebruikt worden in geval van een tand- of tandvleesinfectie. Het is zeker niet de bedoeling dat je ze als dagelijkse reiniging gebruikt. Te lang gebruik van dit soort mondwaters kan aanleiding geven tot schimmelinfecties in je mond of verkleuring van je tanden. 

Vraag altijd raad aan je tandarts en je apotheker welk mondwater je best gebruikt. Zij kunnen je zeker helpen de juiste keuze te maken.

Lees meer